donnybird

Pääoma on järki, meiltä puuttuu särki

Uuden euroopan lyhyt historia n. 29 vuotta suomalaisen näkökulmasta.

 

Eurooppa tarkoittaa ihmisen karsinaa, jossa ideologia edistää "yksityisen" kommunismin yhteisiä arvoja. Ei saa olla erilaisuutta, vaikka siitä ei olisi harmia muille. Ei saa olla ihmisen itsenäisyyttä, koska ihminen ei ole viisas omassa ryhmässään päättämään paikallisista tarpeistaan, eikä varsinkaan ole valmis huomioimaan muun maailman tarpeita. Itsenäinen kansa on kulissi. Sitä ei olekaan. Johtohahmot tottelevat ns. näkymätöntä johtoideologiaa. Pelataan tunteilla ja psykologialla.

On harjoitettu kontrollipolitiikkaa, jotta saadaan näkyvät ja näkymättömät rajat ja karsinat kasvua tuottavalle ihmiskarjalle.

Ihminen on siis tavara, jonka tuottohyöty tulee ennen muita arvoja. Sehän oli jo sovittu euroopan ekonomisessa liitossa, josta euroopan laajempi yhteisö muodostui pakon sanelemien ehtojen alla.

Väärää äänestystystulosta ei hyväksytty, kansojen piti äänestää uudestaan littymisestään,esim. Irlanti. Pakko on pakko, jos rahapolitiikkaa johdetaan muualta: eihän ole omaa rahaa.

Niinpä yksityistämispolitiikka jatkuu. Sen hienompi nimi on public-private partnership.

Eurooppaan saadaan samankaltainen systeemi kuten amerikan mantereelle, ns. yhden hallinnon alle.Jokainen saman rahan malliin, jotta kehitys lamaantuu. Monipuolisuus olisi toimivampi malli!!

Mallin tuloksena muodostettiin meilläkin 2008 yksityiset taseyksiköt myös terveydenhoidossa. Niin se sote etenee. Rautateiden kohtalo on samaa maata. Valtiot on saatu ottamaan lainaa yksityisiltä keskuspankeilta, niin siirtyy omaisuus myös yksityiseen pörssiyhtiöön. Kansainvälinen yhteisö omistaa maassamme  kaikki suurimmat yksityiset, ja osan muistakin terveyspalveluista. Me omistamme pienen murto-osan. Samahan koskee kaivoksia ja monta muutakin toimialaa.

Englannin näytelmä osoittaa, kuinka kansa tämän opittuaan haluaisi ostaakin kaiken takaisin. Amerikkalaisten malliin heitäkin huijattiin. Amerikkalaiset olivat itse kuitenkin ensimmäisen huijauksen kohteena. Vahva byrokratia esti yksityisen investoinnin, ja kontrollia pidettiin globaalisti, ja työn kustannukset eläkkeineen sanotaan olevan työvoiman siirron takana, siis halpa maihin, joissa kontrolli ei pelaa! Ford sai rahoituksen, jolla polkaista kaikki vauhtiin. Kreditin tekoon kelpaa mikä vain, ilman suurempaa suunnitelmaa. Lyhytnäköisyys on yleisin piirteemme. Moni ei tiedä, että amerikkalaiseen demokratian malliin kuului vahva sosiaalinen malli, joka tietenkin romuttui kaiken alla.Ei siis ihme, että niinhän se oli suomessakin, kunnes 1993 alkoi alasajo. Ensimmäisenä avioparit joutuivat eri talouksiin, kun määrättiin yksi työtön elättämään kaksi ihmistä. Eli evättiin oma sosiaaliturva. Se palautettiin vasta kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Lapsilisät ja avut vähenivät, joten nyt sitten tarvitsemme lapsia muualta maailmasta.

Se oli kuitenkin vain savuverho. Tarkoitus on tehdä ihmisestä toisten orja ja kontrollin kohde, joka maassa, joka käänteessä. Kaupallinen voitto ja kontrolli toisten turmioksi elää ja voi hyvin. Suomi ei siis ole mukana pelastamassa maapalloa, johon tarvitaan viisaita ihmisiä, vaan turmelemassa ihmisen elämää joka kolkassa demokratian ja ideologian aseella. Voimaton orja ihminen sotii ja mellakoi, polttaa ja hävittää. Ei ihme, jos vihantunne kasvaa, ja stressi tappaa. Sen kuopan olemme rakentaneet euroopan yhteisen pelikentän hyökkääjänä. Otamme osaa pieniin ristiriita näytelmiin, ymmärtämättä suurempaa tarkoitusta.

Rauhan hanke onkin sotien jatkamista, kuten palkkasoturit ikuisesti. Puheissamme olemme puolueettomia, emme ota osaa mihinkään. Samalla terveydenhuollon toiminnassakin annamme vastuunkin pois. Emme toimi omien moraalisten periaatteidemme turvin, rohkeudesta puhumattakaan.

Emme ole omien arvojemme advokaatteja, emme myöskään siten pysty puolustamaan avuttomia.

No, lohdutus on vain, että koko ihmiskuntaa on vaikea hallita ja kaikki siirtyy aina uuteen sykliin. Kunhan vain ikuinen vastavoimakin toimii. Ja sehän on luonnon laki. Luonnon järjestelmässä ihminen hyökkää verukkeilla, eläin elääkseen. Verukkeet ovat maine ja kunnia. Kelpaa kaikille uskontoryhmille, turha haukkua väärää puuta, kuten afrikkalaisia tai arabian kansalaisia.

Yhteenvetona edellisetä. Orjuus on kasvanut, eikä koskaan poistunut.

 

Tämän päivän aseena käytetään kauppasaartoa. Mekin myymme pohjavetemme, uhan alla.

Lahtelaisillekaan ei ilmoiteta kaupoista. Ohitustiehankekin piti toteuttaa tai muuten... kuten Soini aikoinaan lausahti, aina meitä uhkaillaan. Mutta kun se pidetään salassa, kukaan ei osaa potkia. Salaisuudessahan edelleen tehdään nämä kaikki lehmän kaupat, koska tyhmä kansalainen ei ymmärrä. Ei osaa vaatia parempaa. Niin hyvä on tämä euroopan yhteisön uusi kaikille matalaksi tehty järjestelmä, että miehet ja pojat ainakin saadaan jo nuorena rapakuntoon. Koulu on ollut vaikea paikka etenkin pojille jo vuosikymmeniä.

Berner tosiaan antoi lausunnon, joka jäi kaiken muun varjoon. Kohta emme matkusta mihinkään.

Joten vielä lyhyesti. Sivistys alas, oppiminen alas ja pääoma pois. Me annoimme ajatuksemmekin ,

ideologialle, jota emme kuitenkaan ymmärrä: ehkä koko elämisen mahdollisuuden. Järki olisi paras

pääoma! Mutta enää ei ole särkeäkään.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat