donnybird

Kananmuna, vain yksi ohjauksen kohde monen joukossa

En ikinä unohda sitä päivää, kun me hoitajat kuulimme, että kuntoutukseen tulleet vanhukset eivät enää saisikaan aamiaiseksi kananmunaa, ja bekonia. Ne olivat liian kallista kyseiseen palveluksen tarkoitukseen. Ja tiesimme, että työstämme tulisi nyt melko mahdotonta.

Yksikin vanha mies, joka oli monet vuodet hoitanut itseään hyvin, vaati päästä nopeasti kotiin.

Hän sanoi, että jos en viikossa pääse kotiin, en koskaan pääse kotiin. Ruoka on niin huonoa, ja sellaista, että hän ei elä. Minun täytyi luvata, että näin käy. Ja niin kävikin. Pyysimme omaisia tuomaan sellaista ruokaa lisäksi, mitä hän kaipasi. Hän pääsi kotiin, viikossa.

 

Siis hinta ratkaisi, ei mikään muu. Mitään muuta ei kukaan olisikaan uskonut. Uskontoa kaikissa asioissa voidaan vain kaupata, mutta tämä rasvauskonto ei oikein purenut siinä porukassa. Olin onnellinen, että kaikki olimme vielä sitä mieltä. Ja olemme kaikki sitä edelleenkin.

 

Huokasimme. Miten ihmeessä saamme potilaat jaloilleen, kun kaikki viimeinenkin ravinne viedään heidän suustaan.

 

Meille on valitettavasti opetettu viimeiset kolmekymmentä vuotta väärää oppia.

 

Ainoa asia, mikä kananmunan pilaa, on sen tuotantotapa. Kaiken tuotetun ravinnon tulee olla

luonnon ehdoilla. Jos kana on terve, on sen muna ja rasvainen liha erittäin hyvää ravintoa.

 

Mitä rasvaisempi, sen parempi. Ihminen syö paljon vähemmän, kun laatu on hyvää!

 

Vanhustenhoito, ja muidenkin, tulee yhä kalliimmaksi, koska ihmiset eivät saa vitamiinejä ja ravintoa hiilihydraatteihin perustuvasta ateriasta.

Siitä porkkanasalaatista ei ole mitään hyötyä, kun ihminen ei saa rasvaa. Kaikki siinäkin imeytyy vain rasvan avulla, kuten hivenaineet yleensä. Todella tyhjiä kaloreita syötämme tämän päivän hoitopaikoissa. Monessa paikassa ei saa edes kunnon majoneesia.

 

Usein vanhus, aliravittuna, kärsii herkemmin myös lisäaineiden tuloksena ripulista ja muusta kalliiksi tulevasta vaivasta ja kivusta. Hintalappu vain nousee. Lääkkeetkään eivät tässä auta.

 

Laitosruoka voisi olla hyvää, jos jätettäisiin ne suurkeittiön lisäaineilla tehdyt kastikkeet pois.

Ja tilalle paljon rasvaista ruokaa. Tarvitaan kermaa, voita, ja kunnon merisuolaa.

Liha tulee syödä sen rasvan kanssa. Rasva ei lihota, vaan ravinteen puutos lihottaa.

Liha ja maito ilman rasvaa on myrkkyä! Eskimot saivat 70% rasvaa, ja vain vähän lihaa.

Hyvässä rasvassa ja lihan ympärillä on kaikki oleelliset vitamiinit, mitä eläin on nauttinut.

 

Kouluruoka kärsii nähdäkseni usein tästä samasta ilmiöstä. Niinpä kaupasta haetaan rasvan sijasta makeeta ja rasvaa. Suklaa täyttää sen rasvan vaatimuksen, mutta tulee liikaa sokeria.

Sokeri ja hiilihydraatti lisää insuliinin muodostusta. Ei rasva. Ennen meidän tuli rajoittaa juuri näitä, että ei synny insuliiniresistanssia, jolloin tilanne vain pahenee. Nyt tilanteen pahentaa virallinen hiilihydraattien yliannostus. Tasapainoa siis tarvitaan. En ihmettele, että diabetes karkaa käsistämme.

 

 

Ravinnon puutteesta toinen laihtuu, toinen lihoo.

Lihominen on hormoonikorvauksen tulosta. Keho yrittää itse tuottaa sitä, mitä se ei saa.

Kolorien vaikutus ei ole vakio, eikä toimi kuten oletetaan. Jos on riittävästi rasvaa, ei liho.

Kaikilla ei ole samanlainen metabolinen järjestelmä. Pienillä eroilla ympäristön mukaan se toimii toisin. Mutta ilman rasvaa ihminen ei pärjää hyvin, ja nuorella siinä menee kauan, ennenkuin sairastuu.

 

 

Olemme ohjanneet ravinnon saantia maatalouden mukana.

 

Poliittinen ohjaus tuottaa karmeaa tulosta.

 

Ennenkaikkea se tulee kalliiksi, koska sairas yhteiskunta ei pysty uusiin ponnistuksiin.

 

ps. venäläisille kelpaa kerma, ja voi hyvin, ja niin viemmekin ne sinne.

pps. Lihaa sen oman rasvan kera, ja kaikkea kohtuudella. Mutta luonnonmukaisesti.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Tosin väärin ruokitussa kanassa liha on rasvaista, rasvan tulisi olla lihan ulkopuolista. Vanhanajan kanassahan aina näin oli.

Ari Lotvonen

Tänäkin aamuna kuten aina ennenkin söin kaksi kananmunaa, pekonia ja maustamatonta jugurttia marjojen kera. Hyvää ja terveellistä. 54v ei sydänvikoja, ei verisuonivikoja ja kolesterooliarvot normaalit.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Raakoja kananmunia meni kuten aina, banaanin kera. Ei ongelmia paitsi matalan paineen kanssa!

Tiedättekö; ongelma tuohon hinnan korotukseen on osuussysteemissämme. Ennen vanhuksia on ainakin pakkaamo ottamassa osansa munista, pahimmassa tapauksessa kauppakin. Kaupan hyllyssä hinnasta yli 70% on monella munalaadulla kauppaketjun "katetta". Mikäli vanhuksille haettaisiin munat suoraan tilalta, niin hinta olisi todellakin kilpailukykyinen.

Ai niin, ja pakko mainita vielä, että ainoastaan luomumunat ovat nykyään GMO-vapaita, kun ei ole lainsäädäntöä joka pakottaisi kertomaan mitä niille kanoille syötetään - paitsi jos kyseessä ovat mainitut luomukanalat.

Markku Päivätie

Olen satakymmenen prosenttisesti kirjoittajan kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Kiitos kommenteista, toivoa vielä siis on, tämän diabetes epidemialaivan kääntämisessä.

Matti Tolonen on asian myös esittänyt hyvin, tässä videokin.

Omat tietoni jouduin aikoinani lukemaan englantilaisista tutkimuksista.

http://vimeo.com/48128070

Toimituksen poiminnat