donnybird

Sunnuntain mietiskelyä

Samaistamien on uutta muotia, vaikka tietysti ihmiset ovat samanlaisia, periaatteessa.

Entäs samaistuminen?

 

Kuitenkin silmiinpistävin seikka on kaiken eristäminen, eriytyminen, ja muutenkin eri kategoreihin laittaminen. Ristiriitainen maailma ainakin on. Risti ja riita? Risti ja retki.

 

Luonnossa kaikki asiat ovat yhtä aikaa hyviä, että välillä huonoja asioita. Erilaisuus on rikkaus, mutta eristäminen ei ole yhtä kuin rakkaus. Ihminen on sosiaalinen, koska turvaa yön pimeydessä etsittiin aina toisilta. Jonkun täytyy pitää silmällä, että susi ei pääse joukon kimppuun. Ja ilman yhteistä toimintaa, ei ihminen pääse pitkälle. Siksi ihmettelen koulujen asettamaa yksilön kilpailua, joka luo pohjan toisia vastaan asettumiseen. Mielen muokkausta parhaimmillaan. Susi voi tietysti kulkea lampaan vaatteissa.

Samaa kilpailua harrastamme koko maailman politiikassa. Voi tätä ihmiskuntaa. Maiden sisäiset ja ulkoiset taistelut ovat tätä edelleen keskiaikaista pimeyttä, mihin meidät on johdatettu.

 

Maailmaa hallitaan ideologeilla, ajatuksen ja teon rajoituksella. Jokainen kansakunta, ja jokainen ihminen vangitsee toisensa, oman opetetun ymmärryksensä mukaan.

Ymmärtäminen ei synny, koska ei ole aikaa, ei rauhaa, ei vapautta, ja kaikille asioille asetetaan rajansa. Ihminen itsekin asettaa omat mielensä, ajatuksensa ja tekojensa rajat. Opitaan kaavojen mukaan.

Sekin on yhtä paljon hyvää, kuin pahaakin. Kaavat eivät synnytä ymmärrystä.

 

Ei ole aikaa edes leikkiä. Lapsetkin tarvitsevat paljon aikaa leikkeihin, tosin heidänkin aikansa on varastettu ohjattuun toimintaan.

 

Ja sekään ei aina ole hyvä asia.

 

Sanat ovat mielenkiintoisia. Olihan alussakin sana, kuten raamattu opettaa.

 

Aurinko on suurin planeettamme. Niinpä sen vaikutus on edelleen hallitseva kaikissa kansakunnissa. Auringosta alkaa aamu, koittaa keskipäivä, muodostuu säteet, varjot, ristit, isät, äidit, pojat, ja kaikki muukin.

Sun, son, jon, john, sol..sunni, Au, kulta, keltainen, gold, golden globe, golden age, aurinkoinen mieli, elämän lähde.

Pelastus tulee yön pimeydelle, aamu auringon noustessa.

Aurinkoon liittyvät sadut ja legendat ovat maailman laajuisia, joka kielessä, joka uskomuksessa, jokaisessa uskonnollisessa yhteisössä.

 

Isä jumala, ra, abraham, saara, raamattu, kuningas, kruunu, kirkkaus, kristus, cross, kirkko, kristitty, kristian, kristiina, kairo, katrin, katri, kathryn, katriina, kirsti, kirsi, kirsikka, krishna, kirstu, ja on paljon muita sanoja joka kielellä kuvaamaan auringon varjoa ja ajan muodostusta.

Isis, is ra el, el, elenin, elect, elete, helena, elisabeth, ellen, elämä. Papa, pope, paavi, piispa, pappi, kuvaavia sanoja auringon paikalle asettuvista suojaavista hallitsijahahmoista. Turvaahan aurinko toi, kun taas pimeys oli pelottavaa.

Monen maan lippu osoittaa varjojen ja horisonttien suhteet. Enemmän tai vähemmän ristien ja kuun, ja tähtien muodossa. Vanhin tutkittu tiede perustuu maapallon ympäristään, taivaan, pilvien ja tähtien kuvioihin. Ja tietysti kaikkeen muuhun. Uskomus on vain tiedon puutetta. Emme voi tosin kaikkea tietää.

 

Väreistä on tullut samanlaista symboliikkaa. Punainen on syksyn, fall, lehtien punerrus, ja kasvuston kuolemaan viittaavaa. Jos vuodenajat ovat ympyrässä, joka aukaistaan kahteen osioon, muodostuu syke, eli serpentiini viiva, aamusta tai keväästä kesään, ristin ylin kohta, eli korkein piste on keskipäivä. Loivasti tullaan alas kuin käärme, ja talvi eli golgata kohtaa siellä pohjalla, pimeydessä. Joulukuun pimeys on kolmen päivän seisaus. Eli auringon valon kuolema.

Punahilkka oli vaarassa, pimeyden tullessa. Syksyn rusko muuttui synkäksi pimeäksi talveksi.

 

Sunnuntai on vapaa päivä, mutta kansaa on aina kehoitettu kuuntelemaan hallitsijan valmiiksi muokattua maailman kuvaa. Oma ajatus ja asioiden tutkailu ei ole sallittua. On edelleen eristäytynyttä kulttuuria. Ihminen ei ole valaistunut. Ihmistä hallitaan, koska ihmiseen ei voi luottaa. ihminen ei tiedä, että hän on osa samaa maailman kaikkeutta, ja jakaa kaiken toisen ihmisen kanssa. Ihminen ei pysähdy yhteiseen ajatuksen jakoon, eikä osaa rauhoittua mietiskelemään. Moni ilmaisee tilaansa tyhjällä aukolla. Ei ole mitään, mistä saisi uutta ajatusta, tai uutta ratkaisua mihinkään. Elämän stressi on kuolettanut hermosolujen toiminnan.

Stressin puhjetessa, punainen risti saapu joka koloon, ihmistä pelastamaan. Yhteinen yhteisö.

Ihminen reagoi ympäristöönsä, ja ei pysty suunnittelemaan ja kontrolloimaan omaa ajatustaan, tai tunnettaan, joten toimii massan mukana, tai mielijohteesta.

 

Ihminen on tunne, ajatus ja teko. Kolmen sivun laatikko, jonka sisällä on pimeää. Keskellä sitä kolmiota voisi olla oma ajatus, valaistuksen valo, mutta se vaan ei aina tule esiin. The eye of the horus. Herran kirkastus, elämän tarkoituksen ymmärtäminen. Valaistus, kuten aurinko. Ihminen ei herää, talvi jatkuu ihmisen sisäisessä mielessä. Ajatus on negatiivinen, epäilevä, ja usein synkempi kuin maailma ympärillä. Mutta ajatus muuttuu teoksi, tunne vie mennessän. Ihminen ei ole oppinut kulkemaan valaistulla polulla, auringon syleilyssä. Ironia on, että aurinkomatkoille pitää lentää, juuri mielen vuoksi, koska se osoittaa, että kaipaamme valoa, ja lämpöä.

Asenteemme ratkaisee, mieli hallitsee kehon toimintaa. Sinun ajatuksesi on yhtä kuin jumala. Niin vahvaksi on meidät luotu, jos joudumme synkän tapahtuman keskelle.

Jos uskot, että ajatus sinut parantaa, se tekee niin. Ihmeparantuminen uskon kautta ei olekaan niin ihmeellinen asia, jos tiedämme, että meidät on luotu luonnonmukaisiksi. Luonto antaa valon, ja luonnoton ihmisen toiminta voi viedä lumenkin maasta. Lumestakin me saamme valon. Usein ihminen joutuu muuttamaan asuinsijaa maan päällä. Ehkä luonto korjaa maaperää puolestamme, kuten vuoristot ruokkivat multaa. Nyt on lämmin virta muuttanut suuntaansa, sanotaan, ihmisen toiminnan tuloksena. Pohjola on saanut lämpöä, ja etelä kylmää talven lunta, läntisellä puoliskolla.

Kaikkea kannatta itse tutkia. Mitään ei tarvitse uskoa, jos asia ei ole looginen. Mielenmuutos on asioista oppimista, vaikka joskus ne opitut tarinat eivät kestäkään päivän valoa, ja muuttuvat edelleen. Täytynee kaikkien jatkaa tutkistelua, mikä on ja mikä ei ole todellista. Valo antaa voimaa, ja sitä energiaahan aurinko edustaa, niin monella tasolla.

 

Ihminen on järjestänyt monia itsensä vangitsemiseen. Ihminen itse muokkaa omat tunteensa oman käytöksensä kautta, kurilla ja ruoskalla. On meidän asia, otammeko vastuun, reagoimmeko asiaan, onko toisen sanominen ja tekeminen toisen omaa elämän kuviota, jota meidän tulisi sisäistää. Ei ole pakko omaksua kaikkea, millään tasolla. Lapset ovat herkkiä omaksumaan kaiken ympäristöstä. Siksi heihin vaikuttavat kaikki asiat syvällä tunteen tasolla, heidän itse sitä tiedostamatta.

 

Käytös on ajattelun tulosta. Ajatus on harhainen, tai se voi olla opetettua. Ajatus voidaan pysäyttää lääkityksellä. Ajatuksestakin on tehty sairaus. Sairaus on mielen epätasapainoa. Mielen epätasapainoa voidaan pitää ympäristön opetuksena, tai muuna muonana, jota ihminen on nauttinut. Ruoka ja juoma ovat näitä kaikkineen, ensisijassa. Aurinko ei olekaan enää kuningas; no paljon muita vahvoja maan muokkaajia. Ja taivaan ja pilvien muokkaajia!

 

Sairaus on tunne, että ei enää jaksa. Miksi ihminen ei jaksa. Ihminen joutuu joka päivä kovan sanaruoskan alle, jos ei muuhun kuritukseen. Ihmisen sisäinen ympäristö kärsii.

Kaikki käytös ja ajatus voidaan lajitella sairaudeksi. Vaikka maapallon tiedettiin olevan pyöreä jo antiikin aikana, tuli tästä tiedosta kielletty hedelmä. Jos et mukaantunut opetettuun kirkon totuuteen, koska kirkko hallitsi opetusta, jouduit pistämään pääsi kiljotiiniin.

Edelleen ihminen pelkää tätä lynkkausta. Avoimuus ei kuulu mihinkään toimintaan. Kaikki on salaista. Salaisuus on occult, sanatarkasti. Ei siis mitään pahaa sinällään, vaan se voi koitua ihmiskunnan turmioksi, jos emme tiedä miksi valta ohjaa meidät hyökkäämään kaikin tavoin, yleensä toistemme kimppuun. Ja edistää salailun kulttuuria.

Moni asia on vielä salaista. Tietoa yritetään edelleen rajoittaa, nyt internetin ohjauksella.

Aikoinaan kirjastot, ja vanhat teokset joko poltettin, tai piilotettiin, samoista syistä. Nykyajan piilossa pitäminen on vielä samaa keskiajan toimintaa. Kassakaappien ovet eivät aukea.

Salailu ei ole yhteistyötä. Salailu tarkoittaa, että on vihollisia. Ihmiskunta ei voi edistyä juuri sen vuoksi.

 

Monet tarinat ja kirjat kertovat vallan jumalista, kirkoista, instituutioista. Tarinoille on yhteistä nimien symboliikka. Kuten Lucy, valon tyttö, tai valon poika, joka tulee pelastamaan kirjan päähahmon.

 

Ei siis mitään uutta auringon alla. Ihminen vaeltaa ilman ajatusta, ilman miettimistä, omaksuu kaiken ilman kyselemistä. Vapauden tavoittelijat ovat aina joutuneet piiloutumaan maan alle, kuuluivatpa he mihin ryhmään hyvänsä, laidasta laitaan, aina aikakauden, ja sallitun muodin mukaan.

 

link

 

http://www.eyrie.org/~eagle/reviews/books/0-671-56766-7.html

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat